top of page

ELS NOSTRES ANIMALS

LES NOSTRES VAQUES

Image-4.png.jpg
explotacionmaslladre62.jpg
Image-5.png.jpg
WYHE3476%5B1%5D_edited.jpg
NRUG2617[1].JPG

Actualment a Mas el Lladré tenim un ramat de 40 vaques lleteres, la majoria són de raça frisona però també tenim algunes vaques Montbeliárd.

Les nostres vaques es troben en un règim extensiu ja que cada dia surten a pasturar pels prats naturals i boscos que envolten la nostra masia.

La munyida la fem dos cops al dia: a primera hora del matí i a la tarda.

La producció lletera de les nostres vaques no és molt elevada, menys de la meitat que les vaques en sistemes convencionals, es situa a una mitjana de 17 litres per vaca i dia. 

Les nostres vaques es caracteritzen per la seva rusticitat que els hi dóna un major grau d'adaptació al territori.

La seva longevitat també és una altra característica del nostre ramat, tenim vaques de més de 16 anys d'edat. Això és degut al maneig en extensiu, al no anar a buscar altes produccions fa que la vida dels nostres animals sigui més longeva.

Cadascuna de les nostres vaques té el seu nom: Lola, Mima, Mamut, Nata... i si, les coneixem totes una a una.

Elles són la base de tot el què fem, sense elles no podríem obtenir la llet de pastura  de muntanya, aquest bé tant preuat que ens permet elaborar els nostres làctics amb un gust únic. 

ELS NOSTRES PORCS

Image (7).jpeg

Actualment a Mas el Lladré tenim 12 mares (truges) creuades de les races de Landrace i Largewhite. 

Les truges viuen lliures en patis a les quadres de la nostra masia.

Les garrinades solen ser d'uns 10 garrins

Els garrins estaran amb la mare un mínim de 42 dies, el doble que en un maneig convencional. 

Al néixer no se'ls practica el tall de ullals ni cua. Els mascles es castren aplicant anestèsia local i analgèsia i la cirurgia la duu a terme la veterinària de la granja. La castració és indispensable per evitar l'olor sexual de la carn ja que els nostres porcs els engreixem fins als 120-125 kgs de pes en canal, molt més grossos que els porcs que es sacrifiquen normalment els quals tenen un pes d'uns 80 kg en canal. 

L'alimentació és a base de pinso de cereals fabricat a una petita cooperativa propera a la granja.

L'alimentació i el maneig fa que la carn dels nostres porcs sigui més infiltrada en grassa i per tant més gustosa i tendra.

 

LES NOSTRES CABRES

cabres.jpg

Actualment a Mas el Lladré tenim un ramat d'unes 60 cabres. 

A les nostres cabres les anomenem jardineres ja que són les responsables de mantenir el nostre bosc net per així poder aprofitar les pastures per les vaques.

Les cabres no les munyim ni en fem formatge de la seva llet, són cabres d'aptitud càrnica.

La pastura és diària, només tornen al vespre al nostre mas on suplementem la seva dieta amb cereals i així aprofitem per revisar-les, contar-les i observar que totes estiguin bé.

 

bottom of page